• Oznam ŠJ - stravovanie od septembra 2023

            21. 8. 2023

            Finančná norma na obedy od SEPTEMBRA 2023

            1. - 4. ročník    1,70 € + réžia stravného 0,20 € = 1,90 €
            5. - 9. ročník    1,90 € + réžia stravného 0,20 € = 2,10 €

            Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom (obedy zadarmo):

            1. - 4. ročník    2,10 €

            5. - 9. ročník    2,30 €

            Nárok na dotáciu má žiak vtedy, keď sa zúčastní vyučovania a odoberie obed!

            PLATBY:

            Zálohovú platbu 25,00€ na obedy zákonný zástupca žiaka uhradí do 25. dňa mesiac vopred, na účet ŠJ: Účet ŠJ:  SK 11 5600 0000 0003 0394 9002

            Potrebné je uviesť:  variabilný symbol, meno, priezvisko dieťaťa, triedu. Variabilný symbol a údaje pre prihlasovanie a odhlasovanie obedov pre prvákov a nových žiakov si zák. zástupca vyžiada v školskej jedálni.

            V prípade neprítomnosti žiaka v škole je povinnosťou zákonného  zástupcu odhlásiť dieťa zo stravy deň vopred do 14,00 hod  telefonicky na čísle 041/52 52 842, 0911 502 706, cez internet, objednávací box v ŠJ, osobne v ŠJ, v prípade ochorenia žiaka cez víkend aj  v pondelok do 7,00 hod.

            Za včas neodhlásenú stravu bude zálohová platba znížená v plnej výške,  t. j. o náklady na nákup potravín a režijné náklady/deň.

            V prvý deň ochorenia, ak žiak nie je odhlásený z obeda, je možné obed odobrať do obedára od 11,15 do 13,15. Na tento deň sa dotácia na stravu neposkytuje (dieťa nebolo na vyučovaní).

          • Turnaj v minifutbale žiakov 1. – 4. ročníka

            12. 6. 2023

            V dňoch 6. júna a 8. júna 2023 sa na našej škole uskutočnil 3. ročník turnaja v minifutbale žiakov 1. – 4. ročníka. 140 chlapcov a dievčat sa rozdelilo do sedemčlenných družstiev a v rámci pravidiel fair play bojovalo v dvoch kategóriach o putovný pohár majstra školy.

            V utorok 6. júna na palubovke telocvične ZŠ Karpatská bojovalo o putovný pohár a titul majstra školy 10 tímov futbalistov a futbalistiek 3. a 4. ročníka. Svoje zápasy odohrali v dvoch skupinách. Víťazi skupín a 2. v poradí postúpili do semifinále, v ktorom nebola núdza o zaujímavé momenty a krásne góly. Za povzbudzovania spolužiakov sa z 10 tímov majstrami našej školy stali štvrtáci z tímu FC Viktória Plzeň. Veľká pochvala za bojovnosť patrí všetkým zúčastneným tímom. Veľkú podporu divákov mali čisto dievčenské tímy Sestry z déčky a Ohnivé bohyne, ktoré síce nepostúpili do finále, ale svojou bojovnosťou a slušnosťou boli ozdobou turnaja.

            Víťazná štvorica tímov:

            1. FC Viktória Plzeň

            2. Purple guys

            3. OŠK Karpatská

            4. Šampióni

            Vo štvrtok 8. júna sa do futbalových zápasov zapojili naši najmenší futbalisti a futbalistky 1. a 2. ročníka. Svoje zápasy odohrali v dvoch skupinách na ihriskách ZŠ Karpatská. Víťazi skupín a 2. v poradí postúpili do semifinále, v ktorom húževnato bojovali o postup do finále. Za mohutného povzbudzovania spolužiakov a rodičov sa z 10 tímov majstrami našej školy stali druháci z tímu FC 2. B, ktorí aj napriek výraznému oslabeniu svojho tímu dotiahli finálový zápas do úspešného konca. Ozdobou štvrtkového turnaja bol tím malých prváčok Čínske dračice.

            Víťazná štvorica tímov:

            1. FC 2. B

            2. Divé zvery

            3. Šialené kopačky

            4. Rýchle blesky

            Všetkým chlapcom a dievčatám patrí pochvala za bojovnosť, čistú hru a slušné správanie.

            Viac fotografií TU

          • Žilina moje Mesto

            31. 5. 2023

            V súťaži sme získali dve ocenenia: vo výtvarnej sekcii získala 3. miesto Kristína Matušková /8. D a v literárnej skcii sa na 2. mieste umiestnil Adam Buday /8.B.

            K oceneniu blahoželáme!

          • Okresné kolo v atletike

            26. 5. 2023

            Zlatú priečku získalo družstvo chlapcov a strieborné umiestnenie vybojovalo družstvo dievčat v okresnom kole atletiky, ktoré sa konalo 5. mája 2023.

            Družstvá súťažiacich:

            dievčatá: Sabina Holešová /7.A., Šárka Molková /7.D., Veronika Mešková /7.A, Tamara Chladecká 7.D, Hanuliaková Lea /8.A., Lujza Kraľovanská /8.A.,

            chlapci: Michal Chladecký /7.D, Matúš Miko /8.A., Filip Ševčík /8.B. Maroš Krajčovič /8.E., Tomáš Briš /9.A, Filip Roman Michel /9.B.

            Všetkým srdečne blhoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

          • Návšteva spisovateľky GABRIELY FUTOVEJ

            23. 5. 2023

            Naša škola sa zapojila do súťaže vyhlásenej SPN – Mladé letá a odmenou bola návšteva pani spisovateľky u nás. Preto v pondelok, 22. mája 2023,   potešila žiakov 4. a 5. ročníka najznámejšia súčasná spisovateľka pre deti a mládež, pani Gabriela Futová. Jej knihy Naša mama je bosorka!, Hľadám lepšiu mamu, Nezblázni sa mamička a ďalšie získali mnohé ocenenia a deti ich rady čítajú. Stretávajú sa s ňou i v učebniciach od najmenších po literatúru v 7. ročníku, kde je ukážka z knihy Poškoláci.

            Celá beseda trvala viac ako hodinu a pani spisovateľka odpovedala trpezlivo na všetečné otázky detí. Dozvedeli sa, že chová 33 zvierat, ako začala písať, čo pripravuje ďalej.... Bola veľmi milá a bezprostredná. Nasledovala veľká autogramiáda, rozhovor pre náš školský časopis a taktiež všetci dostali záložky do kníh.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s G. Futovou.

          • Krajské kolo streetballu

            19. 5. 2023

            Družstvo žiačok 18. mája vyhralo krajské kolo streetballu v Dolnom Kubíne a postúpilo do celoslovensķého finále do Bratislavy. Dievčatá boli skvelé a bojovali ďalej aj po zranení jednej spoluhráčky.
            Zostava reprezentujúcich hráčok: Natália Rzeszotová /8.C, Saša Bryginová /8.C, Viki Čačková /8.B a Adela Matušíková /7.C.

            Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu a držíme päste v Bratislave.

          • Okresné kolo vo futbale mladších žiačok

            19. 5. 2023

            S heslom „v dobrom aj v zlom“ sa dievčenský výber malého futbalu zo ZŠ Karpatskej zúčastnil okresného kola školského pohára SFZ futbalu mladších žiačok konaného dňa 17.5.2023 v ZŠ Belej. Aj napriek jednej výhre a 3 prehier dievčatá podali „bojovný“ výkon a nesklamali v silnej konkurencii. Umiestnili sa na piatej priečke.

            Zostava hráčok: Petronela Hreusová /7C, Adela Matušíková /7C Holešová, Sabina /7A, Hanuliaková, Nikola /6A, Huráková, Daniela /6A, Vrbková, Janka /6A, Kyselová Natália /6C, Valová Tamara /6C, Kasanická, Nelly /6C, Daniela Juchova /6C.
            Veríme, že v ďalšom roku dievčatá budú oveľa silnejšie a skúsenejšie a budú mať chuť opäť si zmerať sily so školami zo Žilinského regiónu.

             Dievčatá, ďakujeme za reprezentáciu školy.